CEE

LA NORMA EUROPEA EN 12566:3

UNA GARANTIA DE QUALITAT PER A PLANTES DE DEPURACIÓ D’AIGÜES

El Comitè Européen de Normalisation, més conegut a Espanya com a Comitè Europeu de Normalització (CEN), és l’organisme encarregat de vetllar pel desenvolupament d’infraestructures eficients i respectuoses amb l’entorn. Aquesta comissió aprova periòdicament normatives que estableixen unes pautes de compliment per part de les empreses dels països associats.

Precisament, una de les normatives aprovades pel CEN és la Norma Europea EN 12566: 3, titulada ‘Petites instal·lacions de depuració d’aigües residuals per a poblacions de fins 50 habitants o equivalents’. Aquesta regulació inclou diferents apartats que fan referència als diferents tipus de tractament habituals en el mercat, com poden ser les fosses sèptiques prefabricades, els sistemes d’infiltració de sòls o els sistemes de filtració d’efluents.

Concretament, el punt tercer d’aquesta reglamentació europea fa referència específica a les plantes de depuració d’aigües residuals domèstiques prefabricades i / o muntades al seu destí, és a dir, aquells equips per al tractament de les aigües amb tots els seus components, per a ser instal·lats en habitatges, comunitats de veïns o altres entorns.

Aquesta regulació garanteix que tots aquells equips dirigits al tractament d’aigües residuals d’aquestes característiques compleixen uns paràmetres establerts, tant pel que fa al seu procés de fabricació com pel que fa al seu funcionament i prestacions. La comissió europea utilitza un etiquetatge específic amb les sigles CE per distingir aquells productes acreditats segons la norma.

Per tant, aquest certificat dels equips suposa una garantia per al client, que en comptar amb una depuradora marcada amb l’etiquetatge CE disposarà de la seguretat que ha estat sotmesa a proves i controls que avalen un elevat nivell de seguretat i eficiència.

Així mateix, la instal·lació d’un sistema de depuració no certificat pel Comitè Europeu de Normalització podria ser sancionada pels organismes hidrogràfics pertinents, ja que podrien produir abocaments contaminants a l’entorn.

Des de maig de 2007, a EDARCAT comptem amb el certificat europeu de la base de la norma EN 12566: 3. Els tests van ser realitzats a Alemanya per una empresa acreditada i van obtenir qualificacions favorables per a l’obtenció del certificat. Durant el procés, les nostres depuradores van ser sotmeses diferents assajos d’eficiència, així com l’examen dels materials amb què han estat fabricades.

Es tracta, per tant, d’una garantia per als nostres clients, que poden estar tranquils que tindran un sistema de tractament d’aigües amb la garantia de la CE i amb les millors prestacions.

https://www.boe.es/boe/dias/2016/11/23/pdfs/BOE-A-2016-